Egy 14 éves sorozatrablót fogtak el a rendőrök Debrecenben. A fiú késsel arra kényszerítette a kiszemelt gyerekeket, hogy pénzüket és mobiltelefonjaikat adják át neki. A rendőrök eddig hat rablótámadásról tudnak, de azt sejtik, hogy a fiú olyanoktól is zsákmányolt, akik eddig még nem tettek feljelentést. A fiatal rablót szerdán helyezte előzetes letartóztatásba a Debreceni Városi Bíróság.

A hétfőn elfogott 14 éves fiú karácsony óta hat gyereket rabolt ki Debrecenben. Áldozatait a nyílt utcán, illetve lakótelepi lépcsőházban fosztotta ki. Útonállásszerűen állította meg a nála fiatalabb és gyengébb gyerekeket, akiket aztán erőszakkal és fenyegetéssel, vagy pedig késsel fenyegetve kényszerített értéktárgyaik átadására - mondta a Független Hírügynökségnek csütörtökön Muszka Zoltán őrnagy, a Debreceni Rendőr-kapitányság megbízott bűnügyi osztályvezetője.

A fiatal fegyveres rabló készpénzt és mobiltelefonokat zsákmányolt, több tízezer forint értékben. Legkisebb fogása 500, a legnagyobb pedig csaknem 13 ezer forint volt. Elfogásakor nem tett vallomást, tagadja a bűncselekmények elkövetését. A fiú három hónapja töltötte be a 14. életévét, ezért már büntethető. Fegyveres rablásért akár tíz év börtönt is kaphatna, de a rendőrök szerint fiatal kora miatt, ennél valószínűleg enyhébb büntetésre számíthat. A városi bíróság szerdán rendelte el az előzetes letartóztatását.(FH)