Összesen 11 ember sérült meg a csütörtökön kora reggel, Hódmezővásárhely térségében árokba csúszott busz baleseténél. Négy embert súlyos, hetet könnyű sérülésekkel szállítottak a mentők kórházba. A balesetet feltehetően az okozta, hogy a sofőr túl gyorsan ment az útviszonyokhoz képest. Úgy tudni, hogy a román utazási iroda busza Olaszországból tartott hazafelé, arra viszont a rendőrök is kíváncsiak, mit keresett a busz Derekegyház és Nagymágocs között, egy mellékúton.

A baleset helyszínéről 11 sérültet szállítottak Orosházára, illetve Szentesre a mentők. A négy súlyos sérült egyike a busz alá szorult, őt a tűzoltók mentették ki. A buszon információink szerint felnőttek utaztak, mindannyian turisták és román állampolgárok. Azt egyelőre nem tudni, hogy a sofőr megsérült-e.

Valószínűleg relatív gyorshajtás okozta a balesetet, vagyis hogy a sofőr nem a látási- és útviszonyoknak megfelelő sebességgel vezetett. A busz egyébként egy balkanyarban sodródott ki és borult az oldalára. A pontos körülményeket még vizsgálják.

Az utánfutóval is ellátott buszt reggel kilenc óra körül már a kerekeire állították, a helyszínelés végéig azonban teljes útzár lesz a baleset helyszínén. Úgy tudni, a busz Olaszországból tartott Romániába. Az utasokért egyébként az utazási iroda - akié a busz - már elindította a mentesítő járatot. Azt nem tudni, hogy a busz mit keresett a kis, Csongrád megyei mellékútvonalon. Az ügyben tömegszerencsétlenséget okozó közúti baleset okozása miatt indult eljárás. (FH)