Kiengedték pénteken a kórházból azt a kétéves brazil kisfiút, akibe nevelőapja összesen 32 varrótűt szúrt egy fekete mágiás szertartáson. A gyereket az elmúlt egy hónapban többször megműtötték, ám nem sikerült minden tűt eltávolítani belőle - írja a Független Hírügynökség.

A kisfiú december 17-én került a salvadori Ana Neri kórházba, miután szülővárosában, Barreirasban nem tudták elvégezni rajta az életmentő műtéteket. A gyerek azóta három operáción esett át: eltávolították a szíve, tüdeje és a mája környékén levő tűket, amelyek veszélyeztették az életét. Az orvosok szerint azonban körülbelül öt tű még mindig a gyerek szervezetében van, ezeket egy-egy kisebb beavatkozással lehet később eltávolítani.

Az egész világot megrázó esetre akkor derült fény, amikor a rendkívül rossz állapotban lévő gyermeket kórházba szállították, és a röntgenfelvételek láthatóvá tették a fémdarabokat a testében. A rendőrség vizsgálatai során kiderült: a tűket a gyerek volt nevelőapja szurkálta belé, hogy így álljon bosszút a fiú anyján. A férfi kihallgatásakor elismerte, hogy egy hónapon keresztül kínozta a gyereket. Azt is bevallotta, hogy ebben a szeretője volt a tettestársa. Mint a rendőrségen elmondta: az volt a célja, hogy megölje a kisfiút.