Két kambodzsai állampolgárt és egy amerikai férfit tartóztattak le pedofília vádjával az ázsiai országban - közölte a helyi rendőrség vasárnap. A kambodzsai férfi és nő "szűz" lányokat ígért turistáknak. Az amerikai férfi pedig igénybe vette a szolgáltatásukat, amelyről fényképeket is közölt az interneten.

A taxisofőrként dolgozó 36 éves Mej Szovant és 47 éves segítője, Szek Vejt hat hónapos nyomozás után kapták el álruhás rendőrök. A hatóságok elmondása szerint a taxis a kambodzsai főváros repterén szerezte a kuncsaftokat, akiknek megmutatta a lányok fotóját. Ezek után nő által a Phnom Penh-től 20 kilométerre, délre működtetett vendégházba vitte őket, ahol találkozhattak is velük. A szolgáltatásért alkalmanként 3000 dollárt (575 ezer forintot) kellett fizetniük.

Az 58 éves amerikai Carl Craig Thomast pedig a vád szerint megrontott három - a kambodzsai pár - által neki bemutatott fiatalkorú lányt és a vendégházban készített fényképeit feltöltötte a világhálóra. A gyanúsítottak letartóztatásával a rendőrség még nem fejezte be a nyomozást. Most azt vizsgálják, voltak-e még segítői a most letartóztatottaknak.(FH)