Túl van az életveszélyen az a hét ember, akiket kedden vittek kórházba Debrecenben, mert fagyállót ittak. Egyikük, egy fiatalember szerdán délután már elhagyhatta a kórházat. A többiek közül ketten vannak még intenzív osztályon, de állapotuk javul. A mérgezés miatt egy ember halt meg, még kedden.

Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, egy ember meghalt, többen pedig életveszélyes állapotban kerültek kórházba Debrecenben, miután fagyállót ittak. A Debreceni Mentőszolgálat diszpécsere kedden, kora reggel értesítette a rendőröket azzal, hogy Hajdúsámson-Sámsonkertből egy férfit szállítottak életveszélyes állapotban a Kenézy Gyula Kórházba, majd még nyolc embert vittek el a mentők. Kiderült, hogy hétfőn este italoztak egy társaságban. Közben megtalálták a sámsonkerti férfit is, aki az italt vitte. Ő azt mondta, hogy az italos üveget egy szemetes kukában találta. A rendőrök találtak egy 1 literes üveget, amelyben a címkéje szerint régebben szeszesital lehetett. Megvizsgálták, és kiderült, hogy fagyálló volt benne.

Összesen 9 ember került kórházba, az egyikük még kedden meghalt. Őt eredetileg a traumatológiára vitték, mert sérülései is voltak. Csak a vizsgálatok közben derült ki, hogy nem sérülések, hanem mérgező anyag, fagyálló miatt került életveszélyes állapotba, de mikor ez kiderült, már nem is volt eszméleténél a beteg. A 39 éves férfi kedden délután meg is halt. A többiek közül hetet a debreceni Kenézy kórházba vittek, egyet a debreceni klinikára.

A mérgezettek közül szerdán délután már elhagyhatta a kórházat. A többiek közül ketten vannak intenzív osztályon, de nekik is javul az állapotuk. A mérgezettek művese kezelést kaptak, mindannyian túl vannak az életveszélyen - mondta a Független Hírügynökségnek Kovács Csilla osztályvezető főorvos.(FH)