Egy ember meghalt, többen pedig életveszélyes állapotban kerültek a debreceni Kenézy kórházba miután kedden fagyállót ittak. A Debreceni Mentőszolgálat diszpécsere kedden, kora reggel értesítette a rendőröket azzal, hogy Hajdúsámson-Sámsonkertből egy férfit szállítottak életveszélyes állapotban a Kenézy Gyula Kórházba. A rendőrök a helyszínen még két nőt és egy férfit is találtak, mindannyian rosszul voltak. Azt mondták, hogy éjjel egy férfi vitt nekik egy üveg italt, amit együtt elfogyasztottak. Először a kórházba került férfi lett rosszul, majd a többiek is.

Megtalálták a sámsonkerti férfit is, aki az italt vitte. Ő azt mondta, az italos üveget egy szemetes kukában találta. Őt és még négy helybélit is kórházba kellett vinni, mert szintén ittak a fagyállóból. A férfi, akit legelőször kórházba vittek kedden délután a kórházban meghalt. Jelenleg nyolc ember van kórházban, egy kivételével - ő kevesebb fagyállót ivott - életveszélyes állapotban vannak.

A rendőrök találtak egy 1 literes üveget, amelyben a címkéje szerint régebben szeszesital lehetett. Megvizsgálták, és kiderült, hogy fagyálló volt benne. (FH)