Befejezték csütörtökön kora délután a kutató csapatok a Berettyó jegébe még szerdán beszakadt kisfiú utáni keresést. A kutatás nem járt eredménnyel. Azért kellett abbahagyni a munkát a helyszínen, mert az időjárási viszonyok miatt már a keresésben résztvevők is veszélybe kerültek.

Szerdán délután két gyerek csúszkált a Berettyó jegén Hencidánál, a folyó azonban középen még nem volt befagyva, és egy 10 éves kisfiú elmerült az erős sodrású vízben. Apja próbálta kimenteni, de nem tudta. Mentők, rendőrök és tűzoltók egész este keresték, a sötétedés beálltával viszont felfüggesztették a kutatást. A keresést csütörtökön reggel indították újra, rendőrök és tűzoltók gumicsónakokból törték fel a jeget és speciális eszközökkel figyelték a vizet, hátha meglátják a gyermeket. Még délelőtt a debreceni és mátészalkai speciális mentők is bekapcsolódtak a kutatásba, búvárokkal.

Fél kettőkor abba kellett hagyni a keresést. A mentőcsapatok is veszélybe kerültek ugyanis az időjárási viszonyok miatt. A hidegben befagytak és nem működtek rendesen az oxigénpalackok. A kisfiú testét nem találták meg. Az eset körülményeit közigazgatási eljárásban vizsgálja a rendőrség. (FH)