Csütörtökön délben megállapították a halál beálltát annál a jászberényi kisfiúnál, akinek egy hete, pénteken a tornaórán állt meg a szíve - mondta el a Független Hírügynökségnek a 12 éves fiút ápoló Heim Pál Gyermekkórház főigazgatója pénteken.

Harmat György elmondta: a fiú a kórházba szállítás óta a klinikai halál állapotában volt és csütörtökön, az ilyenkor szokásos 72 órás megfigyelési periódus lejárta után állapították meg a halál beálltát. A főigazgató leszögezte: törvényszéki boncolást rendeltek el a kisfiúnál, hogy kiderüljön mi okozta a halálát.

A jászberényi Belvárosi Általános Iskola igazgatója korábban elmondta, hogy a gyerekek a testnevelés órán épp az úgynevezett ötperces futást gyakorolták. Egy perc futás után egy perc pihenő következett. A szerencsétlenül járt fiú eközben leült, majd hirtelen eldőlt. A szemtanúk szerint fáradtságra panaszkodott mielőtt rosszul lett. Az igazgató a Független Hírügynökségnek korábban azt mondta, hogy a gyerek nem volt beteges, nem tudnak róla, hogy egészségügyi problémája lett volna.

A mentők a riasztás után hat perccel az iskolába értek, de ekkor már nem dobogott a fiú szíve. Az újraélesztésbe több mentőautó személyzete is bekapcsolódott, a gyerek vérkeringését 15 perc alatt sikerült újraindítani és az iskola udvarán landoló mentőhelikopter szállította a fővárosi Heim Pál Gyermekkórházba.