A hétvégén elfogták a fővárosi rendőrök azt a férfit, aki még 2009 októberében egy időzítővel ellátott gázpalackkal felrobbantotta a lakását a IX. kerületben. Már akkor felmerült a gyanú, hogy szándékos robbantás történt, a férfit azóta keresték, de szombatig sikerült elrejtőznie a rendőrök elől. Közveszély okozás miatt tart ellene az eljárás.

Mint a Független Hírügynökség korábban hírül adta, 2009. október 2-án a IX. kerületi Lobogó utca egyik négyemeletes bérházának harmadik szintjén történt a detonáció. Már akkor felmerült, hogy szándékos volt a robbanás, a tűzoltók ugyanis a lakás több pontján nagy mennyiségű hígítót, különféle éghető anyagokat, elektromos vezetékeket és a robbanás kiváltásához szükséges eszközöket találtak. A detonációban senki sem sérült meg. A légnyomás miatt viszont a lakás ablakai kitörtek és az épület homlokzati fala több ponton megrepedezett.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság hétfői tájékoztatása szerint szombaton elfogták az október óta keresett, 57 éves férfit. A körözött férfit a ferencvárosi rendőrök szombaton éjjel az Ecseri út és Gyáli út kereszteződésénél igazoltatták és fogták el. A rendőrség szerint a férfi októberben a lakásában a gáztűzhelyhez vezetett - időzítő kapcsolóval ellátott - elektromos vezetékkel felrobbantott egy PB gázpalackot. Azért, hogy nagyobb legyen a tűz, a robbantás előtt több palackban és műanyag edényben majdnem 70 liternyi éghető folyadékot helyezett el a gázpalack környékén. Közveszély okozással gyanúsítják.(FH)