Vádat emelt az ügyészség a pedofíliával gyanúsított bébiszitter ellen. A férfit szemérem elleni erőszakkal vádolják, az ügyészség szerint összesen öt gyerekkel fajtalankodott. A gyerekek kettő és hét év közöttiek voltak és a pszichológus szerint mindegyik hitelesen mesélte el a történteket. A férfi a botrány kirobbanása óta előzetes letartóztatásban van - számolt be az RTL Híradó.

Óvom-védem a babákat - így hirdette magát egy internetes közösségi oldalon a pedofíliával gyanúsított bébiszitter. Júliusban bukott le, miután egy család értesítette a rendőrséget, hogy a férfi molesztálta gyermeküket. A hajléktalan férfi Budapesten és vidéken is vállalt gyermekfelügyeletet. Legtöbbször három hónapos és két év közötti gyerekeket vállalt. A nyomozók e-mailben keresték meg a bébiszittert, mintha munkát ajánlanának neki. Végül egy óvoda mellett fogták el.

A rendőrségen csaknem ötven olyan család jelentkezett, akiknél korábban dolgozott a bébiszitter. A gyerekeket heteken keresztül pszichológus hallgatta meg, hogy kiket is molesztált valójában a férfi. Többhónapos nyomozás után a szakértők azt mondták, hogy a bébiszitter több gyerekkel is fajtalankodott. Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője szerint a vádlott 2009 első félévében öt kiskorú gyermekkel fajtalankodott, ezek a gyermekek kettő és hét év közötti életkorúak voltak.

A bébiszitter előzetes letartóztatásban van. Az ügyészség kéri ennek meghosszabbítását, mivel attól tartanak, hogy megszökne vagy újabb gyerekeket molesztálna. (FH)