Az elsődleges információkból kiindulva egyelőre még nem emberölés, hanem "segítségnyújtás halált okozó elmulasztása" miatt nyomoznak a rendőrök a hétfőn, Berettyóújfalun történt eset kapcsán, amelyben egy bírósági titkárt többször megszúrtak, majd felgyújtottak. A rendőrség szerint ez nem zárja ki, hogy az eset minősítése megváltozik.Mint arról a Független Hírügynökség kedden már beszámolt, hétfőn leszúrtak, majd felgyújtottak egy 31 éves fiatalembert a Hajdú-Bihar megyei Berettyóújfaluban. Az áldozat a helyi polgármester nevelt fia, aki bírósági titkárként dolgozott a városban. A gyilkosság idején a férfi felesége volt a lakásban, ő korábban pedagógusként dolgozott.

Sápi Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője a Független Hírügynökségnek azt mondta, hogy egyelőre "segítségnyújtás halált okozó elmulasztása" miatt tart az eljárás, a gyanúsított az áldozat felesége. Ez nem jelenti azt, hogy a gyanúsítás nem változhat a közeljövőben, de erről külön értesítik majd a nyilvánosságot.

A Független Hírügynökség információja szerint a férfi a foteljében ült, ott érték a késszúrások. Valaki ezután leöntötte valamilyen gyúlékony anyaggal és felgyújtotta. A fáklyaként lángoló férfi ekkor a fürdőszoba felé botorkált, feltehetően, hogy eloltsa magát vízzel, de ott elájult és a kádba zuhant. A lakásban a férfi felesége volt csak, sokkos állapotban. (FH)