Árulni kezdte a lakását, elvette a pénzét és valótlan tartalmú papírokat íratott alá egy idős asszonnyal egy csaló nő Szegeden. A szélhámosnak eredetileg az idős nő gondját kellett volna viselnie. A csaló nem ismeretlen a rendőrök előtt, hat évet ugyanis már börtönben töltött. Most ismét eljárás indult ellene.

A 60 éves asszony már régóta ismerte "gondviselőjét", aki egyébként korábban már hat évet töltött börtönben csalás miatt. Miután szabadult, ismét felvette a kapcsolatot kiszemeltjével, akinek addigra már megromlott egészségi állapota. Azt ígérte, gondozni fogja, ezért magához vette. Közben több papírt - köztük tartozás elismerő nyilatkozatokat - íratott alá az egyébként alig látó asszonnyal, majd a lakását is árulni kezdte. Miután megtudta, hogy a nőnek bankkötvényben több millió forintja van, elvitte a bankba kivetette a pénzt, majd átutaltatta azt a saját számlájára. Hogy legalizálja tettét, később valótlan tartalmú eltartási szerződést is kötött vele.

A rendőrök a 35 éves nőt csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, majd őrizetbe vették, a bíróság pedig csütörtökön dönt előzetes letartóztatásáról - tájékoztatta a Független Hírügynökséget közleményében a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság. Mivel az idős nő otthona időközben lakhatatlanná vált, a rendőrség felvette a kapcsolatot a családsegítő szolgálattal.(FH)