Az első becslések szerint milliárdos kár keletkezett a Billerbeck leégett budapesti raktárában. A tűzvizsgáló a helyszínen van, jelenleg a tanúkat hallgatja meg. Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta: a tűzoltók ugyan eloltották a lángokat, de addig maradnak a helyszínen, amíg az utolsó parazsat is el nem oltják. A rendőrség vízágyúja valamivel fél 10 előtt ért a helyszínre, 9600 liter vizet szállított a helyszínre.
A szóvivő korábban elmondta: párnák, paplanok és az ezek töltéséhez szükséges anyagok kaptak lángra a XV. kerületi Billerbeck raktárban, ahol kisebb mennyiségben oldószerek is elégtek. A tűzoltóknak sikerült az 5 ezer négyzetméteres raktárral egybeépített irodaházat megmenteni, csakúgy, mint az épület északi oldalán álló vegyi raktárt is, amely néhány évvel ezelőtt már lángra kapott.
Mint ismert, a lángok a Billerbeck cég XV. kerületi, Szántóföld utcai telephelyén csaptak fel csütörtök este, egy ötezer négyzetméteres raktárban. A tűz veszélyeztette az égő épület mellett álló kétszintes irodaházat is. A fémszerkezetre épített csarnok teteje a hőterheléstől beszakadt, a téglafalak pedig több helyen megrogytak a hőtől és a lezuhanó vasszerkezettől. Személyi sérülésről egyelőre nincs információ. (FH)

További képek a Langlovagok.hu oldalon.