Pénteken kezdődött Szolnokon annak a három fiatalnak a pere, akik a vád szerint kábelzsinórral fojtották meg egyikük megrontóját még 2008-ban. A Jászberényben élő pedofil férfi lakását ki is rabolták, ezért az ügyészség nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt emelt vádat.

Mindössze 11 esztendős volt az egyik fiú, amikor a később megölt jászberényi férfi pénzt ígért neki szexuális szolgáltatásokért cserébe. Először a férfi tett ajánlatot, és szívességből motorját, autóját is kölcsön adta néha a fiúnak. Később, amikor a férfi egy külföldi munkából hazatért, már a fiú kereste a társaságát, olykor több éjszakára is együtt maradtak. A vádirat szerint a fiú bátyja és unokatestvére azonban meg akarta bosszulni, hogy megrontották rokonukat.

2008 novemberében csellel, úgy, hogy a legkisebb fiú elterelte vendéglátója figyelmét, bejutottak az idősebb férfi házába. Ütni-verni kezdték, majd leragasztották szemét és száját, kábelekkel összekötözték a kezét és a lábát, végül egy számítógép zsinórjával megfojtották. Ezután kirabolták a lakást, és a zsákmányolt műszaki cikkeket az áldozat kocsiján el is vitték. Később az autót elrejtették, ebben egy másik rokonuk segített, majd Budapestre szöktek, itt fogta el őket a rendőrség.

A három fiatal ellen nyereségvágyból elkövetett emberölés a vád, a 19 és 20 éves fiatal társtettesként, míg a legkisebb fiú bűnsegédként vett részt a férfi megölésében. A vádirat szerint meg akarták büntetni a pedofil férfit. A rokon bűnpártolásért megrovást kapott. A per tanúk meghallgatásával és szakértők bevonásával folytatódik. (FH)