Két év tíz hónap fogházbüntetésre ítélte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság csütörtökön azt a nemesbikki férfit, akinek kutyái 2008 tavaszán halálra martak egy gyereket. A vádlottat gondatlan emberölés vétségében találta bűnösnek a bíróság.
2008 májusában a nemesbikki futballpályán játszott néhány 5 és 15 év közötti gyermek. A nyomozás adatai szerint zajongásuk zavarta az egyik közelben lakó férfit, aki rájuk uszította tizenhárom kutyáját. A gyermekek megpróbáltak elmenekülni az állatok elől, ám egy hét és fél éves kisfiút a felbőszült kutyák utolértek és halálra marták. Az élettelen kisfiú testét édesanyja szabadította ki a falka tagjai közül. A támadás közben a vádlott is megpróbálta megmenteni a gyermek életét úgy, hogy ráfeküdt a kisfiúra, így védve a harapásoktól.
A korábbi vádat az ügyész az ítélethirdetés napján elhangzott perbeszédében gondatlan emberölésre módosította. A bíró két év tíz hónap fegyházra ítélte a vádlottat egyben elrendelte szabadlábra helyezését, mert már csaknem két éve van előzetes letartóztatásban.  Az ügyész elfogadta az ítéletet, a vádlott és védője három nap gondolkodási időt kért. (FH)