Két holttestet találtak a texasi épületben, amelybe csütörtökön repült bele kisgépével egy amerikai férfi. Az esetnek 13 sérültje van, közülük kettő súlyos állapotban fekszik egy kórházban. A hivatalos jelentések szerint a pilóta szándékosan csapódott az amerikai adóhivatal épületébe Austin városában.

A kisgép becsapódása után kigyulladt épületben két holttestet találtak, akiket még nem azonosítottak, és azt sem tudni, hogy a pilóta is halottak között van-e. Korábban egy, az épületben dolgozó embert, és a pilótát tartották eltűntként nyilván.

Amerikai tisztségviselők elmondása szerint a férfi azért követte el tettét, mert dühös volt az amerikai szövetségi kormányzatra, egészen pontosan az adóhivatalra. A Joseph Andrew Stack néven azonosított férfi búcsúlevelet hagyott az interneten tette előtt, amelyben azzal vádolja az adóhivatalt, hogy tönkretette az életét. Az 53 éves férfi feltehetően saját házát is felgyújtotta, mielőtt a repülőgépbe ült, bár ezt még vizsgálják a hatóságok.

A Fehér Ház szóvivője közölte: elképzelhető, hogy az esetet belföldi terrorizmusként fogják kezelni, de amerikai tisztségviselők hangsúlyozták: nem nemzetközi terrorizmusról van szó, és a férfi egyedül cselekedett. Az ügyben az FBI nyomoz. (FH)