A rendőrautót is felöklelte az ámokfutó markolós Sárváron

2010.02.21. 15:13 Módosítva: 2010.02.21. 15:13

Markoló öklelt fel és nyomott össze egy rendőrautót vasárnap délelőtt Sárváron - tájékoztatta a Független Hírügynökséget a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság. A markoló kerekeire négy lövést is leadtak a rendőrök, de a lövedékek nem tudták kilyukasztani a vastag gumit.

A sárvári járőrök azért figyeltek fel a munkagépre, mert nem volt rajta rendszám. Követni kezdték a járművet, amely a közeli nagyáruház parkolójában megállt. A rendőrök felszólították a sofőrt, hogy igazolja magát és kérték a gép okmányait is, de a sofőr nem engedelmeskedett: elindította a gépet és a belváros felé vette az irányt. A rendőrök fény- és hangjelzéssel próbálták megállítani, közben erősítést kértek. Két rendőr a Rákóczi úton próbálta feltartóztatni a monstrumot, de a sofőr őket is kikerülte. A markoló ezután az Ady Endre utcába fordult be, ahol egy járőrautó keresztbe állt előtte.

Miután a rendőrautók körbevették - a szemtanúk elmondása szerint - a gép egy pillanatra megállt, majd a sofőr "Megdögletek rendőrök!" kiáltással, és felemelt tolókanállal elindult az egyik autó felé. A rendőrök még időben kiugrottak az autóból, így nem sérültek meg, de a kocsi totálkáros lett. A rendőrök újra felszólították, majd négy lövést adtak le a gép kerekeire. Mind a négy lövés talált, de a gumik nem lyukadtak ki. Végül az egyik rendőr felkapaszkodott a járműre, és elfogta a sofőrt.

Kiderült, hogy az 51 éves sárvári férfi korábban egy szombathelyi vendéglőt is összetört, mert akarták kiszolgálni. A Független Hírügynökség úgy tudja, a férfi alkoholt fogyasztott, mielőtt a 22 tonnás markolóval útnak indult.