Feltehetően a hideg miatt halt meg két ember a hétvégén Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Még pénteken egy több napja halott edelényi férfi holttestét találták meg a háza mellett az udvarán. Vasárnap pedig a Miskolchoz tartozó Lyukóvölgyben találtak egy holttestet. Ebben a szezonban már 15 ember halálát okozta a hideg a megyében.

Egy 61 éves edelényi férfira holttestére a háza udvarán találtak rá pénteken. Valószínűleg pár nappal korábban a férfi ittasan elesett a háza udvarán és nem tudott felállni. Az elsődleges szakvélemények a kihűlést állapították meg a halál okaként.

Vasárnap Lyukóvölgyben találtak rá a mentők egy 37 éves férfi holttestére. Az elsődleges szakvélemények a férfi kihűlt, azért halt meg - tájékoztatott hétfőn a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság.

A mostani téli szezonban a megyében 15 ember halt meg a hideg miatt. A rendőrség továbbra is felhívja a figyelmet, hogy mindenki figyeljen olyan ismerőseire, akik esetleg nem tudnak fűteni, illetve ha az utcán alvó hajléktalanokat látnak, akkor is értesítsék a hatóságokat. (FH)