Egy év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a bíróság csütörtökön azt az asszonyt, akinek kétéves kisfiát 2007 nyarán halálra martak a család kutyái. Dominik édesanyja eleinte azt állította, a gyerek séta közben tűnt el a Margitszigeten. A döntés nem jogerős. Az asszony élettársa pénzbüntetést kapott.

A vád szerint 2007 júliusában egy monorierdőbeli kertben, a család pitbulljai sebezték halálra a kisfiút. A gyerek őrizetlenül maradt, ekkor tévedt a harci kutyák kenneljébe. Az anya eleinte azt mondta, Dominik a Margitszigeten tűnt el. A kicsit először búvárokkal keresték, majd a környékbeli erdőt és mezőt is átkutatták, de hiába.

A gyerek elásott maradványait csak hónapokkal később találták meg Monorierdőn. Az édesanya végül bevallotta, hogy ő felejtette nyitva a veszélyes kutyák kenneljének ajtaját. Elmondta, amikor meglátta az összemart altestű, halott gyermeket, sokkos állapotba került. Csak órákkal később szedte össze magát és aztán ásták el a holttestet élettársával.

Az egyébként bűntetlen előéletű asszony asszony korábban azt mondta a bíróságon, Dominik halálát szörnyű balesetnek tartja. Hozzátette: nagyon szerették, kényeztették és óvták a kisfiút. A Pest Megyei Bíróság az ügyben csütörtökön hozott döntést, amely szerint az asszonyt nem jogerősen egy év felfüggesztett börtönbűntetésre ítélték. Az ügy másodrendű vádlottja, vagyis a nő élettársa a bíróság döntése szerint 150 ezer forint pénzbüntetést kapott bűnpártolás miatt. (FH)