Legalább hat ember halálát okozta szombaton a Richter-skála szerinti 8,8-es erősségű földrengés Chilében - közölte az ország elnöke. Közben az amerikai földtnai intézet bejelentette, hogy egy 6,2-es erősségű utórengés rázta meg a területet. A helyi televíziók jelentése szerint több épület összedőlt, és megrongálódott az ország fővárosában.

Michelle Bachelet chilei elnök bejelentése szerint legalább hat halottja van a szombat hajnalban történt földrengésnek. Az államfő arra figyelmeztetett, hogy "ilyen nagy rengésnél nem zárhatjuk ki, hogy az áldozatok száma nőni fog".  A károk pontos nagyságát csak napfelkelte után lehet felmérni, ami közép-európai idő szerint fél 12 után lesz.

Az eddigi beszámolók szerint a rengés epicentrumától 320 kilométerre fekvő Santiago városában több épület is megrongálódott és összedőlt. A földrengés epicentrumához közel lévő Conception városból egyelőre semmi hír nem érkezett. Conception Chile második legnagyobb városa, nagyjából kétszázezer lakosa van. A CNN Chile hírtelevízió elnöke a CNN Internationalnek nyilatkozva elmondta: majdnem egy percig tartó rengést éreztek, és közölte, hogy jelentéseket kaptak arról, hogy egy fontos híd járhatatlanná vált. A CNN Chile internetes oldalát, sok más chilei sajtótermékhez hasonlóan, nem lehet elérni.