Azonosítottak a rendőrök két támadót azok közül, akik szombaton egy nyíregyházi kollégiumba behatolva diákokat vertek meg. A rendőrség szerint négy támadó volt, hárman közülük a kollégistákkal egyidősek, a negyedik egy középkorú férfi, akiről kiderült, hogy más hatóság is körözi, ezért ellene elfogatóparancsot adtak ki. A beazonosított és a még ismeretlen támadókat is nagy erőkkel keresik.

A nyíregyházi Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Gimnázium kollégiumába idegen férfiak rontottak be szombat délután. A férfiak törtek-zúztak az épületben és többeket megvertek. A mentők három fiatalt szállítottak a nyíregyházi kórház sürgősségi osztályára, sérüléseik nem súlyosak.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint sikerült azonosítani két támadót a négyből. Egyikük egy középkorú férfi, ellene elfogatóparancsot bocsátottak ki és kiderült, hogy más hatóság is körözi. Egyelőre egyiküket sem sikerült elfogni. A rendőrség adatai szerint a verekedők három, 16-19 éves diákot bántalmaztak. A fiúkat ütötték, rúgták, egyiküket egy falról leeső szentkép keretével is hátba vágták. A kollégisták valamennyien könnyű sérüléseket szenvedtek, a támadók akkor menekültek el, mikor a portás nő a nevelőtanárért ment.

A jelenlegi adatok szerint előzőleg a kollégiumba tartó fiúkba két hasonló korú fiatal kötött bele az utcán. A diákok bementek a kollégiumba, a kötözködők két másik társukkal, köztük egy középkorú férfival utánuk mentek és ott kezdtek verekedni. Konzili Ignác, a kollégium vezetője a Független Hírügynökségnek vasárnap elmondta, hogy a verekedés idején öten voltak az épület előterében, ahol az eset történt. Az egész támadás néhány perc alatt zajlott le. Két diák "megúszta" pofonokkal, kettőnek viszont felrepedt az arca, egy másik diáknak fejsérülése lett. A szülőket rögtön értesítették az ügyről. Három diák került kórházba, de később mindannyian kijöhettek, már újra a kollégiumban vannak.