Tiltott állatviadal a XVII. kerületben

2010.03.02. 09:44 Módosítva: 2010.03.02. 09:47

A Noé Állatotthont a XVII. kerületi rendőrkapitányság kereste fel, hogy segítsenek nekik három kobzott harci eb elhelyezésében. A tájékoztatásából kiderült, hogy 2010. február 28-án a XVII. kerületben, egy bérelt telken tiltott állatviadalt tartottak. A hatóság helyszínre kivonuló emberei egy magyar és egy román állampolgárságú férfi előzetes letartoztatásáról intézkedtek.

A rendőrségi intézkedés során lefoglaltak két, a rendőrség által pittbull terrier fajtájú kutyaként beazonosított kan kutyát, mindkettőt súlyos sérülésekkel, valamint egy 6 hét körüli pittbull terrier fajtájú szukát.

Mindkét felnőtt kutya rossz kondíciójú, sovány, legyengült állapotban került a NOÉ  Állatotthon gondozásába. A rendőrség az állatok állatorvosi ellátásáról azonnal intézkedett, melynek során a kutyák sebeit összevarrták, fertőtlenítették. A kutyák további gyógykezelését és rehabilitációját az Állatotthon vállalta.

A Tyson hívónevű  kan kutya 2-3 év körüli, az ő tulajdonosaként a román állampolgárságú férfit nevezték meg a rendőrség képviselői. A másik, ismeretlen hívónevű, az Állatotthonban Ramses néven regisztrált, szintén 2-3 év körüli kan kutya, valamint a szintén ismeretlen hívónevű, az Állatotthonban Cleopatra néven regisztrált, 6 hét körüli szuka kutya tulajdonosa eddig ismeretlen. Az állatviadal során a két felnőtt eb vívott egymással élet-halál harcot, melyet a rendőrség kiérkező munkatársai szakítottak félbe. Az állatok a büntetőügy lezárásáig tárgyi bizonyítási eszközt képeznek és a NOÉ Állatotthon Alapítvány gondozásában állnak.