Banános dobozokban rejtett el és szállított több mint négyezer doboz, adójegy nélküli cigarettát egy nyírségi férfi. Még útközben elkapták, így nemcsak a szállítmányt, de az autóját is elvesztette, ugyanis a vámosok mindkettőt lefoglalták és Orgazdaság miatt eljárást indítottak ellene.

A férfi személyautójának anyós- és hátsó ülése, valamint csomagtartója is tele volt banános dobozokkal. Ez tűnt fel a rendőröknek, akik igazoltatták a 37 éves férfit az M3-as autópályán Nemesbikknél.

Mint kiderült, a gyümölcsök szállítására használt dobozok nem banánokkal, hanem illegális cigarettákkal voltak telepakolva. Az autópálya rendőrök értesítették a vám- és pénzügyőröket, akik orgazdaság bűntett miatt eljárást indítottak a férfi ellen, miután összesen 4010 doboz cigarettát szedtek ki a járműből. 
A férfi - elmondása szerint - Nyíregyházán vásárolta és a józsefvárosi piacra vitte volna az árut, ott akarta értékesíteni az adójegy nélküli cigarettákat némi haszon reményében. Így azonban nem csak a várt haszon maradt el, de a mintegy 2 és fél millió forint értékű illegális cigarettát és a szállításra használt autót is lefoglalták tőle a vámosok. (FH)