Jogerősen 15 éves fegyházbüntetésre ítélte a Győri Ítélőtábla azt a férfit, aki egy vasrúddal brutálisan agyonvert egy 18 éves prostituáltat Nagykanizsán, majd a nő holttestét a vasúti sínekre fektette. Az eset még 2007 nyarán történt. A bíróság csütörtöki döntésével helyben hagyta a Zala Megyei Bíróság 2009-ben hozott elsőfokú ítéletét - mondta el a Független Hírügynökségnek pénteken Dr. Kovács Tamás, a Győri Ítélőtábla szóvivője. A most 28 éves nagykanizsai férfi 2007. július 27-én gyilkolta meg a 18 éves nyírvasvári örömlányt Nagykanizsán. A férfi autójával felvette a lányt a 7-es főúton. Áldozatát egy vasrúddal agyonverte, majd a holttestet a Nagykanizsa melletti Nagyrécse vasútállomásának közelében a sínekre fektette. Ott a testen átgázolt egy gyorsvonat. A bűncselekményt ekkor fedezte fel a rendőrség.

Az elsődleges orvosi vizsgálatok rögtön kiderítették, hogy nem egyszerű vonatgázolás történt: a nő már halott volt, amikor a sínekre fektették. A rendőrség ezt követően feltérképeze a prostituált ügyfélkörét és így jutottak el a nagykanizsai férfiig, akiről kiderült, hogy szökésben van. A gyilkost végül néhány héttel a bűncselekmény elkövetése után az olaszországi Bolzanoban fogták el.

A bíróság különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésben találta bűnösnek és ítélte 15 éves fegyház büntetésre. Az eljárásnak szereplője egy másik férfi is, aki a vád szerint olaszországi rejtőzködése alatt segített a szökésben lévő gyanúsítottnak. Őt első fokon felmentették a bűnpártolás bűntettének vádja alól, a Győri Ítélőtábla másodfokú ítéletében azonban bűnösnek találta és 10 hónapos börtönbüntetésre ítélte két év próbaidőre felfüggesztve. Mivel az első és a másodfokú döntés ellentétes egymással, ezért ez az ítélet nem jogerős - mondta el Dr. Kovács Tamás. Az ügyet így továbbították a Legfelsőbb Bírósághoz.