Feltehetően egy droggal foglalkozó, nemzetközi bűnszervezetre bukkantak a rendőrök két, különálló rajtaütéskor Budapesten. A második eset februárban történt, az ügyről hétfőn számolt be a Nemzeti Nyomozó Iroda. A gyanúsítottak vietnámiak, illetve egy szerb férfi.

Az NNI tájékoztatása szerint előzetes adatgyűjtést követően február 21-én este fogtak el két kőbányai helyszínen egy-egy vietnámit, akiknél 5 kiló heroint találtak. Még aznap este a terrorelhárítók kommandósaival egy másik X. kerületi lakásban elfogtak egy szerb férfit, akitől feltehetően a drog származott. A házkutatásokkor még 200 gramm heroin és 100 gramm marihuána, valamint 10 millió forint készpénz került elő. mindhárom elfogott külföldi előzetesbe került.

Az ügy az NNI szerint vélhetően összefügg egy 2009. november 22-én, Kispesten történt esettel. Akkor egy vietnami étterem előtt parkoló autóban négy vietnámit fogtak el, összesen négy kiló heroinnal. A két ügyben összesen 9 kilogramm heroint foglaltak le, ennek 40 millió forint az értéke, de ha a fogyasztóknak közvetlenül sikerült volna eladni, akár 100 milliót is kaphattak volna érte. A két ügy kapcsán felmerült a gyanú, hogy szervezett bűnözői csoportról van szó. (FH)