Jogerősen is életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték a makói hármasgyilkosság vádlottját csütörtökön. A Szegedi Ítélőtábla helyben hagyta az ügyben született első fokú ítéletet, annyiban azonban szigorították, hogy a férfi legkorábban nem 30, hanem 40 év múlva bocsátható feltételesen szabadlábra. Ezt azzal indokolta a Szegedi Ítélőtábla, hogy egy ilyen súlyú bűncselekménynél nem lehet a legalsó határt megszabni. A makói férfit különös kegyetlenséggel, nyereségvágyból elkövetett emberölésben találták bűnösnek.

A gyilkosság 2008 májusában történt Makón. A csütörtökön jogerősen életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélt férfi barátja nem tudta feldolgozni, hogy szakított barátnőjével, és folyamatosan zaklatta a lányt, aki akkor már mással járt. Azt azért megbeszélték, hogy a fiú elmegy a lányhoz és elhozza tőle a nála maradt holmiját. Mielőtt azonban a lányhoz ért volna, magával hívta a barátját, akit megkért, hogy ölje meg a lányt, majd vele is végezzen, ezért pénzt is ajánlott neki. Azt mondta, ha nem lehet övé a lány, akkor másé se legyen. Arra azonban nem számítottak, hogy otthon van a lány nagymamája is. Így neki is meg kellett halnia.

A nyomozati anyagokból és a tanúvallomások alapján azt találták bizonyítottnak, hogy a fiatal lányt és a nagymamáját a későbbi áldozat ölte meg. Miután a két nő meghalt, a férfi megfenyegette a barátját, hogy nem adja neki oda a gyilkosságokért ígért kétmillió forintot, és belerángatja a gyilkosságba. A vita vége az lett, hogy a most jogerősen elítélt férfi megölte barátját, majd autóba ült és elhajtott.(FH)