Ittas férfi gázolt halálra egy 22 éves lányt Tiszalúcon

2010.03.18. 14:21 Módosítva: 2010.03.18. 14:21

Két fiatalt elütött, majd segítségnyújtás nélkül továbbhajtott egy 39 éves, autóját feltehetőleg ittasan vezető férfi a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tiszalúcon. A baleset következtében egy 22 esztendős lány a helyszínen meghalt, a vele együtt tartó 25 éves fiatalember pedig súlyos sérüléseket szenvedett.

Tiszalúc belterületén szerdán este hét óra után néhány perccel az utcán sétált egy 22 éves lány és egy 25 éves fiú. Egy arra haladó személygépkocsi sofőrje az elsődleges adatok szerint ittasan és nem a forgalmi viszonyoknak megfelelően vezette járművét, elütötte a gyalogosokat, majd segítségnyújtás nélkül tovább hajtott - közölte a Független Hírügynökséggel Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs munkatársa.

A baleset következtében a 22 éves tiszalúci lány olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét veszítette, a vele tartó 25 éves kisgyőri fiatalembert pedig nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülésekkel szállították kórházba. A halálos kimenetelő gázolás elkövetésével egy 39 éves tiszalúci férfit gyanúsít a rendőrség, akit a Szerencsi Rendőrkapitányság, valamint a megyei főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának munkatársai közösen kutattak fel. A B-A-Z Megyei Rendőr-főkapitányság a bűnügyi őrizetbe vett tiszalúci B. S.-sel szemben segítségnyújtás elmulasztásának megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást. A közlekedési baleset körülményeit szakértők bevonásával vizsgálja a rendőrség.(FH)