Négy házra dobtak gyúlékony anyaggal teli üveget ismeretlenek csütörtökön hajnalban Siófokon. A négy támadás során mindössze egy Molotov-koktél gyulladt be, senki nem sérült meg. A Független Hírügynökség úgy tudja, valamennyi megtámadott házban roma családok élnek.

A támadások Siófok dél-keleti városrészében, töbségében romák lakta utcákban történtek. Az érintett családok azt mondták, rettegnek, s nem mernek ezentúl otthon aludni. Az érintett házakban kisgyermekek is élnek, a lakók mindenütt otthonaikban aludtak, amikor a támadás-sorozat történt. Három család azonban észre sem vette a támadást, mivel a gyúlékony anyaggal megtöltött befőttesüvegek nem gyulladtak meg.

Mindössze egy háznál volt kisebb tűz - itt a ház utcafronti fala gyulladt meg, de komolyabb kár nem keletkezett. A rendőrséghez az a család tett bejelentést, ahol meggyulladt a Molotov-koktél.

A támadások egyébként nehezen megközelíthető, eldugott kis utcákban történtek. Az egymástól pár száz méterre lévő házak úgy helyezkednek el, hogy mindegyiket útba ejtve nem lehet autóval egyenes úton, könnyen kereket oldani. Valamennyi megtámadott család rokoni kapcsolatban áll egymással. A gyúlékony anyagot tartalmazó üvegekkel történt támadás tényét megerősítheti, de további részletekről a nyomozás érdekei miatt a rendőrség nem ad tájékoztatást. (FH)