Egy német bíróság szerdán közel 14 évig tartó börtönbüntetésre ítélt egy 28 éves férfit, aki egy baltával megölt egy hajléktalant, majd a holttestet feldarabolta, és megpróbálta elrejteni. A csak Mario Z. néven azonosított egyetemi hallgató önként jelentkezett a rendőrségen a tavaly nyáron elkövetett gyilkosság után, amelyről a hatóságok tőle értesültek.

A berlini bíróság 13 év és tíz hónapig tartó börtönbüntetésre ítélte a 28 éves egyetemi hallgatót a meg nem nevezett hajléktalan megölése miatt. A bíróság azt nem tudta megállapítani, hogy mi volt a fiú indítéka. Mario Z. 2009. augusztus harmincadikán ismerkedett meg a hajléktalan férfival, egy vasútállomás kocsmájánál. Egy rövid ideig együtt ittak, majd Z. a lakására hívta a férfit, hogy ott aludjon, majd egy baltával rátámadt az alvó férfira. A holttestet több darabra vágta, majd a fejet és a törzset egy elhagyatott vasúti területen ásta el, más testrészeket pedig saját mélyhűtőjében helyezett el.

A bíróság elutasította a diákra életfogytig tartó börtönbüntetést kérő ügyészség állítását, hogy a vádlott egy tökéletes bűntényt akart elkövetni; és a védelemét is, amely szerint a részeg vádlott nem volt tudtában tettének. Azt azonban nem sikerült megállapítani, hogy milyen indokból követte el tettét Z.