Legalább három ember meghalt, és négyen megsérültek szerdán Oslóban, amikor kisiklott egy elszabadult tehervonat - közölte a norvég rendőrség. A norvég sajtóban megjelent jelentések szerint a "megállíthatatlan" vonat nekicsapódott az oslói kikötő egy épületének, és legalább egy kocsi a vízbe esett.

Az angol nyelvű Norway Post című helyi lap jelentése szerint az elszabadult vonat nekicsapódott a Statoil nevű olajtársaság termináljának. Az épület - a balesetről készült fényképek tanúsága szerint - összedőlt, környékét törmelékek borították. Az elszabadult vonat átgázolt több kamionon is, amelyek éppen rakománykirakodást végeztek a kikötőben, és legalább egy kocsi a kikötő vizében kötött ki.

A helyszínre több mentőhelikopter, és -hajó, valamint búvárok érkeztek. A közelben található E-18-as autópálya egy szakaszát a rendőrség lezárta. A norvég rendőrség szóvivője az AFP francia hírügynökségnek nyilatkozva elmondta, hogy három ember halt meg az esetben, három súlyos sérültet kellett kórházba szállítani, egy negyedik ember pedig könnyebben sérült.

A norvég sajtóban megjelent egyes beszámolók szerint a 16 üres kocsiból álló, mozdony nélküli szerelvény több kilométeren át száguldott megállíthatatlanul, mielőtt a kikötőnél kisiklott. A Norway Post viszont úgy tudja, hogy a CargoNet nevű szállítmányozási vállalat érintett, és a 14 vagy 15 kocsiból álló szerelvényhez egy mozdony is hozzá volt csatolva.