Robbanás, tűz Csepelen a MOL telepén - egy ember meghalt

bry
2010.03.25. 16:10 Módosítva: 2010.03.25. 16:10

Egy ember meghalt, amikor tűz ütött ki a MOL egyik nagyméterű üzemanytároló tartályában csütörtök délután Csepelen, a Petróleum utcában. A tűzoltók több vízágyút is bevetettek, hogy megfékezzék a lángokat. A baleset egyébként a tartály hegesztése közben történt.

A tűzoltókat csütörtök délután riasztották Csepelre, a MOL üzemanyagtároló telepére. A lángok az egyik nagyméretű, ötezer köbméteres tartályban csaptak fel, miközben hegesztési munkálatokat végeztek benne. Ez okozta a robbanást, majd a későbbi tüzet is.

A tüzet négyes, kiemelt fokozatúnak minősítették, a tűzoltók több vízágyút is bevetettek, hogy megfékezzék a lángokat. A tartályban ekkor alig volt üzemanyag, azonban a robbanástól a fedél leszakadt, a szerkezet pedig több ponton is károsodott. A történtekkor egy ember volt a tartályban, az ő életét nem sikerült megmenteni. A tűzoltók egyelőre nem férnek hozzá az áldozathoz, egyelőre ugyanis életveszélyes a megrongálódott szerkezet közelébe menni - mondta ela Független Hírügynökségnek Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság szóvivője.