Tizenöt évet kapott a barátnője hátába horogkeresztet véső kalocsai gyilkos

bry
2010.03.25. 15:09

Tizenöt év fegyházra ítélte a Bács-Kiskun Megyei Bíróság azt a férfit, aki tavaly áprilisban meggyilkolta barátnőjét Kalocsán. Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésben találta bűnösnek a 23 éves vádlottat.

A bíróság megállapította, a férfi féltékenység miatt végzett a barátnőjével. Bár azt bevallotta, többször megcsalta a lányt, de azt már nem tudta feldolgozni, hogy a lánynak is volt másik kapcsolata. A férfi és nő a gyilkosság előtt több szakításon is túl volt már, a férfi öngyilkossággal is próbálkozott, de ehhez nem volt bátorsága.

A bűncselekmény napjára találkozót beszéltek meg közös albérletükbe. Mire a nő odaért, a férfi már részeg volt és több nyugtatót is bevett. A bíróság előtt azt vallotta, hogy a gyilkosság közvetlen előzményeire nem emlékszik. A vádirat szerint a férfi többször is megszúrta egy késsel barátnőjét, és majdnem levágta a fejét. A késsel egy horogkeresztet rajzolt a lány hátára, majd egy ugyanilyen mintázatú zászlóval, végül egy szőnyeggel letakarta. A gyilkosság után néhány órával az apjának mesélte el a történteket, majd közösen mentek a rendőrségre.

A férfi a rendőrségi kihallgatáson és a bíróságon is elmondta, hogy a gyilkosság előtt nem sokkal többször is megnézett egy náci filmet, ahol egy orosz tisztet végeztek ki hasonló módszerrel. Azt gondolja, hogy ez, valamint édesanyja korai elvesztése, és szeretethiánya vezetett ahhoz, hogy ilyen brutális gyilkosságot elkövessen. A csütörtöki, elsőfokú ítélet ellen az ügyész súlyosbításért fellebbezett, a vádlott pedig úgy fogalmazott, hogy szíve szerint elfogadná a bíróság ítéletét, de ügyvédje tanácsára enyhítésért fellebbez. A bíróság ítélete szerint az elítélt legkorábban 12 év múlva szabadulhat a börtönből.