Meghalt ejtőernyőzés közben egy 35 éves magyar férfi az amerikai Texas szövetségi államban csütörtökön - közölte a helyi sajtó. A férfi a leszálláshoz készült, amikor egy széllökéstől összecsuklott az ernyője, és fejjel egy kis házra zuhant. A 35 éves férfi csütörtökön, helyi idő szerint délelőtt ugrott kilenc társával, több mint négyezer méteres magasságból Port Aransas településnél - közölte KIIITV3 nevű dél-texasi televízió.

A Dél-Karolinában élő magyar férfi volt az utolsó, aki elhagyta a gépet, mivel ő volt a csapat fotósa, aki felvette az ugrásokat - írta Corpus Christi Caller Times című texasi újság. Az amerikai sajtóban megjelent hírek szerint a férfi ejtőernyője az utolsó pillanatokban, a leszálláshoz készülődve omlott össze, és az ejtőernyős egy lakatlan épületbe csapódott, pár méterre a kijelölt földet érési ponttól. Szemtanúk beszámolója szerint a férfi még eszméleténél volt, amikor a mentők kiérkeztek, és a nevét is meg tudta mondani.

A mentők elláták, de végül nem tudták megmenteni az életét. A Dél-Karolina államban található Raleigh városában élő férfi a Skydive Atlas nevű ejtőernyős cégnél dolgozott, a tavaszi szünet idején. A cég szóvivője a Callernek elmondta, hogy a magyar férfi egy nehéznek jellemzett manővert akart végrehajtani a leszálláskor, amikor egy hirtelen széllökés miatt ernyője összecsuklott és lezuhant. A férfi barátai, a dél-texasi televíziónak nyilatkozva "nyugodt, visszafogott srácként" jellemezték a 35 éves férfit, aki szerelmese volt az ejtőernyőzésnek, és "nagyon jó volt" benne. Az amerikai sajtóban megjelent hírek szerint több mint tízezer ugráson volt túl. A rendőrség még vizsgálja, hogy pontosan mi okozta a balesetet.