Milliók estek egy páncélautóból egy amerika város utcáira

2010.03.26. 09:44

Több mint kilencvenezer dollárnyi készpénzt keresett csütörtökön az amerikai Columbus város rendőrsége, amely egy páncélautóról esett egy kereszteződésbe - jelentette a helyi média. A pénzszállítóról leesett zsákban nagyjából kétszázezer dollár volt. A hiányzó összeget a reggeli csúcsforgalom idején arra járó emberek "mint éhes piranhák" kapkodták össze. A pénzeszsák még szerdán, a reggeli csúcsforgalom idején esett ki egy pénzszállító autóból, az Ohio állambeli Columbusban. A páncélozott autó sofőrje nem vette észre az esetet, és továbbhaladt, maga mögött hagyva a földre eséskor kiszakadt zsákot.

A közelben lévő járókelők és autósok azonnal a pénzre vetették magukat. Egy szemtanú az NBC4i nevű amerikai televíziónak nyilatkozva "szürreálisként" jellemezte a jelenetet, ahogy az emberek nevetgélve próbáltak annyi pénzt a zsebükbe tömni, amennyit csak tudtak. "Olyan volt mintha kaját dobtak volna egy éhes piranhákkal teli tóba" - mondta egy másik szemtanú. A rendőrség csütörtökön közölte, hogy a páncélautóból kiesett zsákban nagyjából kétszázezer dollárnyi (39,5 millió forint) készpénz volt, kétszer annyi, mint azt szerdán gondolták. A Columbus Dispatch című helyi lapnak nyilatkozó rendőrtiszt elmondása szerint tíz becsületes megtaláló nagyjából 12 ezer dollárt (2,3 millió forint) vitt be a rendőrségnek, és több mint százezer dollárt a helyszínen sikerült megtalálni.

A helyi rendőrség, az NBC4i-nek nyilatkozva elmondta, hogy nagyon sok bizonyítékot sikerült összegyűjteniük a pénzt lenyúló emberekről, köszönhetően a biztonsági kamerák képeinek, valamint több, mobiltelefonnal készített felvételnek. A rendőrség arra figyelmeztette az embereket, hogy "egyre közelebb kerülünk ahhoz, hogy elkezdünk vádat emelni mindegyikük ellen", ha nem viszik vissza a talált pénzt. A páncélozott pénzszállítót üzemelő társaság 25 ezer dolláros jutalmat ajánlott fel az eltűnt pénzről szóló információkért. Azt egyelőre nem derítették ki, hogy hogyan eshetett ki az utcára a pénzeszsák.