Az első adatok szerint feltehetően gázszivárgás miatt robbant fel egy ház vasárnap hajnalban a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Mezőkeresztesen - közölte a Független Hírügynökség kérdésére a megyei rendőrség szóvivője. Egyedné Novodonszki Éva elmondta, hogy az eddigi adatok szerint baleset történt, de a pontos okokat még vizsgálják.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településre hajnali két óra előtt nem sokkal riasztották a tűzoltókat robbanáshoz - mondta el korábban Független Hírügynökségnek Girányi Dávid, a Mezőkövesdi Tűzoltóság ügyeletes tisztje. A detonáció egy körülbelül 40 négyzetméteres, kisebb lakóházban történt. Az épület teljesen összeomlott, a tűzoltóknak már csak a romok eltakarítása, illetve a néhány még állva maradt faldarab lebontása volt a feladatuk. A romok között egy férfi holttestet találtak.

Egyedné Novodonszki Éva, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője azt mondta, hogy a gyilkosság lehetőségét már kizárták, egyelőre az a valószínű, hogy gázszivárgás miatt történt a robbanás. Az áldozat halálának körülményeit a rendőrség, a robbanásét a tűzoltók vizsgálják.