Két hónappal meghosszabbította a bíróság annak a 23 éves egyetemistának az előzetes letartóztatását , aki november végén lövöldözni kezdett a Pécsi Tudományegyetem Biofizikai Intézetében. Az indoklás ugyanaz mint korábban, vagyis a bíróság szerint fennáll a szökés és a tanúk befolyásolásának veszélye. A november 26-i támadásban egy ember halt meg és hárman megsérültek.

A Pécsi Városi Bíróság hétfőn, két hónappal, vagyis május 28-ig meghosszabbította a pécsi lövöldöző előzetes letartóztatását - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Hajdú István, a Pécsi Városi Bíróság elnöke. Az indoklás szerint továbbra is fennáll a szökés a tanúk befolyásolásának veszélye. A döntés nem jogerős, mert a gyanúsított ügyvédje fellebbezett. A fiatalember még mindig Budapesten, az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben van, róla egyelőre nincs hír. A 23 éves egyetemistát több emberen elkövetett emberölési kísérlettel gyanúsítják.

Mint arról a Független Hírügynökség már beszámolt, a november 26-i lövöldözés halálos áldozata egy 19 éves egyetemi hallgató . A sérültet többször is megpróbálták újraéleszteni, de már nem tudtak rajta segíteni. A mentők egy életveszélyes és két súlyos állapotban lévő embert is a pécsi traumatológiára szállítottak. A lövöldöző egyébként az egyetem egyik gyógyszerész hallgatója volt. Zavartan viselkedett, majd fegyvert rántott és négy emberre lőtt rá a Pécsi Tudományegyetem biofizikai intézetében.(FH)