Tizenhat hónap börtönre ítélték Mortimer egykori áldozatát

2010.03.29. 16:49

Tizenhat hónap börtönt kapott első fokon Mortimer egykori áldozata hétfőn a Fővárosi Bíróságon. A 20 éves fiatalembert, akit Mortimer annak idején keresztülszúrt a kardjával, most életveszélyt okozó testi sértés kísérletéért ítélte el Kalina József büntetőtanácsa. Az ítélet nem jogerős.

A Fővárosi Főügyészség vádirata szerint a Mortimer-ügyben ismertté vált fiatalember és 4, felerészben fiatalkorú társa 2007. december 18-án hajnali 2 óra tájban megtámadott három fiatalt. A verekedés előzménye egy Tűzoltó utcai diszkóban történt dulakodás volt. Az utcai támadók elől két fiatalembernek sikerült elmenekülnie, de a harmadik társukat bekerítették és összeverték, összerugdalták. Mortimer egykori áldozata, az ügy elsőrendű vádlottja és egyik társa teleszkópos acélbottal, úgynevezett viperával ütött, harmadik társuk pedig ököllel. A földre zuhant sebesültet a vád szerint még össze is rugdalták. A fiatalember koponyája 7 helyen törött be, illetve repedt meg és két ujja is eltörött. A bíróság a tényállást a vádirathoz hasonlóan állapította meg.

Mortimer volt áldozatának a hétfőn kiszabott 1 év 4 hónap mellett le kell ülnie azt a 10 hónapot is, amire korábban garázdaságért ítélték őt, de az ítélet végrehajtását próbaidőre felfüggesztették. Társai 1 év 2 hónapot, illetve 1 év 4 hónapot kaptak, a negyedrendű vádlottat 30 ezer forint pénzbüntetéssel sújtották garázdaságért, egy vádlottat pedig próbára bocsátottak. Az ítélet nem jogerős, mert az ügyész az első három vádlott esetében súlyosításért, a vádlottak és védőik pedig enyhítésért fellebbeztek.(FH)