15 csecsemő és magzat tetemét találták meg egy kelet-kínai folyóban. - közölte kedden a kínai média. A pekingi angol nyelvű lap, a Beijing News beszámolója szerint a rendőrség azt feltételezi, hogy a közeli kórházból dobták ki szemétként a holttesteket. A hatóságok kiterjedt nyomozást indítottak.

A lap tudósítása szerint abortált magzatokat és betegségben elhunyt csecsemőket dobtak a közeli folyóba a Jining városában található kórház dolgozói. Állítólag azonosítási cédulát találtak a csecsemők lábain, illetve a magzatokon. A a Beijing News úgy tudja: a zsákokon az a mondat volt ráírva, hogy kórházi szemét. A tartomány egyik egészségügyi tisztségviselője szerint a tetemeket nem a folyóba dobták, hanem a szeméttelepre, és onnan kerültek valahogy a folyóba.

Kínában évente 13 millió magzatelhajtást végeznek legálisan, mivel a vonatkozó népességszabályozási törvény értelmében a városi családok csak egy gyereket vállalhatnak. Sokan ezt a politikát hibáztatják azért, hogy rohamosan nő azoknak az abortuszoknak a száma, amelyekben lánymagzatokat vetetnek el a szülők, mivel Kínában a fiú a fontosabb. (FH)