A hivatalos jelentés szerint kilenc, más források szerint viszont legalább tizenegy ember - köztük hét rendőr - vesztette életét szerda reggel az oroszországi Dagesztánban, ahol kettős merényletet hajtottak végre ismeretlen elkövetők. Az Interfax értesülései szerint a nagy erejű robbanások halálos áldozatainak száma akár több tucatra is emelkedhet.

Az első robbanás helyi idő szerint háromnegyed kilenckor következett be az észak-kaukázusi Kizljarban, egy közúti ellenőrzés során. A rendőrök egy szabálytalanul közlekedő személygépkocsit próbáltak megállítani, amikor a bent ülők működésbe hozták a járműben lévő bombát. A detonáció során két közlekedésrendész és egy közelben tartózkodó civil a helyszínen életét vesztette.

A második robbanásra húsz perccel később került sor ugyanott. Ekkorra ez előző merénylet helyszínén már egy nagyobb tömeg gyűlt össze, s a mentősök és a helyszínelők is munkához láttak. A szemtanúk szerint az egyik mentőkocsi mellett feltűnt egy rendőr egyenruhát viselő férfi, aki felrobbantotta a testére erősített pokolgépet. Ebben a merényletben a hivatalos közlések szerint öt rendőr - köztük egy egy magas rangú rendőrtiszt - vesztette életét.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hány sérültje van a két robbanásnak. A sebesültek számára legfeljebb az enged következtetni, hogy egy rendőrségi forrás szerint a halottak száma akár több tucatra is nőhet a nap folyamán. Mivel a robbantások helyszínéhez közel egy iskola és egy rendőrőrs is található, a nyomozók jelenleg azt vizsgálják, hogy az elkövetők a civil vagy a hatósági célpontot akarták-e eredetileg megsemmisíteni.