Három halott, 16 sérült a szlovákiai vonatbalesetben

2010.04.01. 20:39 Módosítva: 2010.04.01. 20:46

Hárman életüket vesztették Szlovákiában csütörtökön délelőtt, amikor a keleti Igló város vasútállomásán mozdony ütközött hátulról egy álló személyvonatnak. Nem hivatalos sajtóinformációk szerint a mozdony fékrendszere hibásodhatott meg. Mindhárom áldozat a mozdonyon teljesített szolgálatot. A három meghalt vasutas negyedik társa súlyos sérülésekkel került a kassai Louis Pasteur Kórházba, ahol még csütörtökön megműtötték. A balesetkor a mozdony hátsó részében tartózkodó két műszerésznek még az ütközés előtt sikerült kiugrania.

A vonaton - amelynek hátsó kocsija kisiklott - tizenöten sérültek meg, közülük ketten súlyosabban. A mentés miatt a vágányon órákig szünetelt a forgalom. A mozdony üzemeltetője, a ZSSK Cargo vasúti teherfuvarozási vállalat az ügyben indult vizsgálat eredményeit várja, érdemben csak azt követően nyilatkozik. Ígéretük szerint körültekintően fognak eljárni a hozzátartozók kárpótlása ügyében.

Szlovákiában legutóbb tavaly februárban történt több áldozatot is követelő vasúti baleset. Akkor a közép-szlovákiai Garamszécs közelében egy busz hajtott egy személyvonat elé. Abban a balesetben 12-en haltak meg.