Őrizetbe vettek egy férfit Dubaiban azzal a váddal, hogy egy felkapott amerikai plasztikai sebésznek adta ki magát és megoperált több nőt, akiket rendkívül kedvező árakkal csábított magához - közölték kedden helyi újságok. A 69 éves férfinak van doktori diplomája, de általános orvosként praktizált, a plasztikai sebészetre nem volt engedélye.
A Gulf News című angol nyelvű lap szerint a szélhámos orvos a saját villájában műtötte meg a nőket, akiknél súlyos komplikációk léptek fel később. A férfi a neves amerikai plasztikai sebész, Dr. Steven Hopping nevét használva lépett kapcsolatba a páciensekkel. Hopping felkapott orvos Amerikában, újságok, magazinok rendszeres szereplője, és korábban az amerikai plasztikai sebészek társaságának elnöke is volt.
A hatóságok szerint a 69 éves orvos zsírleszívásos műtéteket végzett a villájában primitív körülmények között. "Jellemző, hogy nem voltak megfelelő berendezései, eszközei, és az eltávolított zsírt egy konyhai fazékba tette"- mondta a lapnak Dubai egyik ismert vezető plasztikai sebésze. Az orvos szerint a szélhámos az után bukott le, hogy egyik páciensének valami gyanús lett, és elküldte a szélhámos névjegykártyáját a valódi Hoppingnak, és a mellékelt levélben rákérdezett: "Valóban Ön az?" Állítása szerint egyébként a nők többsége tudta, hogy nem képesített plasztikai sebész a csaló, és belementek az operációba, mert csak 136 dollárt kért. A harvardi végzettségű Hopping természetesen feljelentést tett.
Az Emarat al-Youm szerint a csaló neve Steven Moose. Az igazi Hopping interjút adott az Emarat al-Youm-nak Washingtonból, és abba azt mondta, hogy a csaló "Dubaiba ment, hogy folytassa illegális tevékenységét." Mindez arra utal, hogy a szélhámos amerikai állampolgár. Állítólag a csaló orvos neve 2008 óta rajta van a legkeresettebb bűnözők Interpol-listáján. Egyszer őrizetbe vették az Egyesült Államokban, majd kiadták az Egyesült Arab Emírségeknek.