Előzetes letartóztatásba helyezett az olasz rendőrség négy magyar állampolgárt, akik elraboltak egy egyéves gyermeket és zsarolták szüleit - erősítette meg a Független Hírügynökségnek Király Zsuzsanna, a milánói főkonzulátus konzulja. Hozzátette: a sértettek, akik szintén magyarok, jól vannak és egyelőre nem kértek konzuli segítséget.
Király Zsuzsanna elmondta: hivatalos értesítést nem kaptak a bűncselekményről, ezért az olasz hatóságokhoz fordultak, ahol megerősítették a korábbi sajtóhíreket. Eszerint a magyar zsarolók kisbusszal vittek Olaszországba egy családot, amiért 100 eurót kértek. Később azonban újabb 300 eurót követeltek az útért. Ezt a magyar család nem tudta kifizetni, ezért az elkövetők magukkal vitték az egyéves kisgyermeküket. A zsarolókat vasárnap fogták el egy szállodában Riminiben.
A konzul azt mondta: a sértettek jól vannak és egyelőre nem kértek segítséget a magyar külképviseleten. Ezt egyébként az előzetesbe került elkövetők sem tették meg, akiknek szintén joguk van a konzulátushoz fordulni - tette hozzá.