46 éves élettársa ölte meg azt a fiatal nőt, akire Tatabányán az utcán találtak rá kutyájukat sétáltatók szerda délután . A 29 éves nőt élettársa többször megszúrta, de egyik sem volt halálos, végül pedig megfojtotta. A férfi, aki korábban már súlyosan bántalmazta a fiatalasszonyt részletes beismerő vallomást tett.

A férfi kihallgatásakor elmondta: 2007-ben ismerkedett meg élettársával, nemrég azonban szakítottak, mert kapcsolatuk megromlott. A férfi szerdán reggel, a munkahelyére vezető úton várt a nőre, mert ki akart békülni. Sonkát és pizzát vitt volt élettársának, valamint egy kés is volt a szatyorban a hús felszeleteléséhez. Békülés helyett azonban veszekedni kezdtek és a dulakodás során a férfi háromszor megszúrta a nőt. Végül, hogy elhallgattassa, megfojtotta.

A férfi a gyilkosság után a kést visszatette a szatyorba és elment. A csomagot pedig útközben eldobta, ezt a nyomozók meg is találták. Majd hazament, kabátot váltott és a városban bolyongott míg a rendőrök meg nem találták. A 46 éves férfi büntetett előéletű, ellene jelenleg is két eljárás van folyamatban. A férfi egyébként tavaly decemberben súlyosan bántalmazta a nőt, akkor az asszony feljelentést is tette, de nem kérte a távoltartást. Akkor egyébként a férfi el is költözött közös otthonukból. A nőnek van egy 8 éves gyereke is, aki a korábbi bántalmazáskor szintén jelen volt, őt most ideiglenesen rokonoknál helyezték el.(FH)