Több mint hárommillió forint értékű hamis húszezrest találtak egy salgótarjáni férfi lakásában. Emellett lőfegyvert, lőszert, hamis étkezési utalványokat, valamint halálos mérgeket is lefoglaltak a rendőrök. Azt, hogy a férfi mire készült, még nem lehet tudni.

A férfinél a vámosok tartottak házkutatást szerdán, mert felmerült a gyanú, hogy zárjegy nélküli, csempészett cigaretta van nála - mondta el a Független Hírügynökségnek csütörtökön Blahó Péter, a salgótarjáni VPOP parancsnoka. Cigarettát nem találtak, helyette előkerült egy éles lőfegyver, valamint ötven darab lőszer. A házkutatásba ezután bevont rendőrök találták meg a 152 darab, számítógéppel készített és kinyomtatott hamis húszezer forintos bankjegyet, és több mint kilencvenezer forint értékű hamis étkezési utalványt - mondta a Független Hírügynökségnek Kalmár Zsolt, a Salgótarjáni Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője. Ezeken kívül tíz ampulla kálium-kloridot, valamint izombénító hatású vegyületet tartalmazó ampullát is lefoglaltak. Ilyen szert kizárólag kórházakban használnak.

A Független Hírügynökség úgy tudja, a férfi korábban mentőápolóként dolgozott, öt éve munkanélküli. Hogy miként juthatott a szerekhez, illetve mire készült, még vizsgálja a rendőrség. A férfit őrizetbe vették, és kezdeményezik előzetes letartóztatását.