Kerítésnek csapódott egy vitorlázórepülőgép vasárnap délután Budaörsön, az M1-M7-es autópálya bevezető szakaszánál. A fiatal pilótanőt súlyos sérülésekkel, mentőhelikopter szállította kórházba.

Az elsődleges adatok szerint elfogyott a levegő a vitorlázógép alól, a 18 éves nő ezért döntött úgy, hogy leszáll. A gépet az M1-M7 bevezető szakaszán, egy erdős részen sikerült letennie, de kerítésnek csapódott - mondta el a Független Hírügynökségnek Kovács Viktória, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.

Kis-Guczi Péter, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sajtóügyeletese a Független Hírügynökséget arról tájékoztatta, hogy a gép orral egy családi ház kertjében landolt a Mező utcában. Több fának is nekiment, ágakat tört le, végül egy kerítés állította meg. A vitorlázórepülő bal szárnya eléri a földet, jobb szárnyát azonban faágak, míg farkát távközlési vezeték tartják. A sajtóügyeletes szerint a történteket két budaörsi önkéntes tűzoltó is látta, akik azonnal a pilóta segítségére siettek. Egyikük segített kiszállni a vezetőnek a pilótafülkéből. A helyszínre az érdi tűzoltók is vonultak. A helyszíni szemle végeztével valószínűleg daru segtíségével emelik majd ki a sérült vitorlázórepülőt a kertből. A gép mentéséről a Lánglovagok.hu weboldalon videófelvétel is látható.

A sérültet mentőhelikopter szállította Budapestre, az Állami Egészségügyi Központba. Állapota súlyos, de nem életveszélyes - tájékoztatott Valics Dezső, az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese. A Független Hírügynökség úgy tudja, a pilóta fej- és mellkasi sérülést szenvedett.