Elutasította a fellebbezését egy dubaji bíróság annak a férfinak, aki megerőszakolt és meggyilkolt egy négyéves kisfiút - írta vasárnap az emírségbeli The National nevű újság. A halálra ítélt férfi ügyvédje szerint inkább terápia kellene neki.

A 30 éves dubaji férfi beismerte, hogy tavaly novemberben megerőszakolt, és meggyilkolt egy négy éves pakisztáni kisfiút.Tettét egy mecsetben követte el, mialatt a közelben hívők imádkoztak az Eid al-Adha áldozati ünnep első napján. A férfit január végén halálra ítélték, de ügyvédje fellebbezést nyújtott be. A jogász kijelentette, hogy védencének inkább pszichiátriai kezelésre lenne szüksége, mintsem halálbüntetésre. Abdullah al-Mudharreb szerint a férfinak "nehéz élete volt": anyja meghalt, amikor még kisfiú volt, kimaradt az iskolából és alkoholista lett.

Az érvelést nem fogadta el a bíróság, és elutasította a fellebbezést, így az ügy a dubaji legfelsőbb bíróságon folytatódik. Bár a legsúlyosabb büntetés érvényben van, ritkán hajtanak végre halálos ítéleteket az Egyesült Arab Emírségekben.