Molotov-koktéllal gyújtottak fel egy tiszagyendai ábécét

2010.04.11. 13:29

Vasárnap hajnalban Molotov-koktélt dobtak egy kisboltra Tiszagyendán. A boltban és a környéken is kamerák rögzítették az eseményeket. Senki sem sérült meg, de az üzlet egyik része teljesen kiégett.

Hajnalban betörték a Tiszagyenda központjában álló ABC kirakatát, ez után kigyulladt a bolt, amelynek árukészlete szinte teljesen elégett. Pisók István, polgármester a Független Hírügynökségnek azt mondta, hogy a környéken működtek a biztonsági kamerák. A faluban éjszaka nyolc faluőr is járőrözött, a polgármester úgy tudja , hogy a kamerák felvételén látszik, hogy az akció előtt néhány perccel megy el egyikük a kisbolt előtt. Erről többet nem közölt.

A megyei internetes hírportál arról számol be, hogy a boltban lévő kamerák rögzítették azt is, hogy valami beesik a kirakatüvegen át, majd több ponton tűz gyullad. A bolt két kocsma közelében található, a település központjában. Egy éve újította fel a tulajdonosa, és - a polgármester szerint - a helyiek nagyon szerették. Hozzátette: a bolt vezetője több vásárlójának is hitelezett, de nemcsak helyieknek, hanem a szomszédos településeken élőknek is adott hitelt, ha nem tudtak készpénzzel fizetni. Pisók István hangsúlyozta, hogy a településen nem fordult elő eddig hasonló konfliktus. A polgármester közlése szerint a választást ez az esemény nem zavarta meg. A rendőrség ismeretlen tettes ellen indított nyomozást.