Lezuhant egy spanyol katonákat szállító helikopter a karibi Hispaniola szigeten, Haiti és a Dominikai Köztársaság határvidékén pénteken. Az egyelőre ismeretlen okból történt tragédiában négy ember vesztette életét.
Az ENSZ szerint a békefenntartó kontingens állományához tartozó spanyolok helikoptere hegyvidéki területen zuhant le, és a fedélzeten ülők közül senki nem élte túl a balesetet. A spanyol védelmi minisztérium közleménye szerint két helikopterük a Dominikai Köztársaságból repült a szomszédos Haitiba, amikor a rossz látási viszonyok között megszakadt közöttük az összeköttetés. "Keresőakció indult, végül egy hegy oldalában megtalálták a gépet" - írja a közlemény, amely szerint Haiti fővárosától mintegy 50 kilométerre történt a baleset. Először chilei helikopter érte el a roncsokat, de a terep miatt nem tudott leszállni.

Egyelőre nem tudni, hogyan történt a baleset. A spanyol kormány közölte, a védelmi miniszter és a vezérkari főnök még szombaton a karibi országba utazik, hogy "első kézből" tájékozódjanak a tragédia körülményeiről. A spanyol katonai helikopter ugyanazon a vidéken ütközött hegyoldalnak, ahol tavaly októberben az uruguayi légierő teherszállító gépe is lezuhant, a fedélzeten ülő hat uruguayi és öt jordániai békefenntartó halálát okozva. (FH)