Először leitta magát, aztán kifosztotta a házakat az a bűnbanda, amely február óta összesen 22 ingatlanba tört be Veszprém megyében. A betörők sokszor számukra haszontalan tárgyakat vittek el, és időnként olyan állapotba kerültek az italozás után, hogy már nem tudták elszállítani a helyszínről zsákmányukat.

A betörésekkel két férfit és egy nőt gyanúsít a rendőrség. Elsősorban Bakonytamási, Lovászpatona, Pápateszér és Bakonyszücs községek térségében tevékenykedett a betörőbanda. Elsősorban présházakba, hétvégi házakba, lakatlan családi házakba törtek be, és vittek el azokból bort, pálinkát, cefrét, gáztűzhelyt, gázpalackokat, valamint egyéb mozdítható tárgyakat, de volt, ahol a kerítést bontották le. Lovászpatona külterületén egyetlen éjszaka alatt 14 ingatlanba törtek be - tájékoztatott Orsós Károly, a Pápai Rendőrkapitányság sajtóügyeletese.

Eddig összesen 22 bűncselekmény vált ismertté, a kár megközelíti az egymillió forintot, amelynek csaknem felét a rongálási kár teszi ki. A sértettek között egy holland állampolgár is szerepel.

A betörésekkel gyanúsítható állástalan pápateszéri testvérpárt és egyikük élettársát, egy ötgyermekes anyát már ki is hallgatta a rendőrség.

Az elkövetők "munkamódszere" volt, hogy először leitták magukat a pincékben talált borból, majd olyan tárgyakat vittek magukkal, amelyekre semmi szükségük nem volt, vagy amelyek cipelésével később meggyűlt a bajuk. Célpontjaikat motorkerékpáron közelítették meg, a visszaút során viszont sokszor az is nehezükre esett, hogy a jármű egyensúlyát megtartsák, nemhogy még azzal szállítást is végezzenek. A közelebbi ingatlanokat gyalogosan közelítették meg, ilyenkor a nő figyelt, amíg társai bementek az épületbe. A lebontott kerítéseket egy szintén lopott talicskával tolták el egy pápateszéri lakoshoz, aki illegális fémkereskedést működtetett. A betöréssel gyanúsított három embert a rendőrség előzetes letartóztatásba helyezte, míg az orgazda szabadlábon védekezhet.