Csaknem száz autót rongált meg egy kisollóval a hétvégén, Székesfehérváron az a férfi, akit végül hétfőn hajnalban fogtak el a rendőrök. A férfi a leparkolt kocsik kerekeit szúrta ki.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint először szombatra virradó éjjel jelezte valaki, hogy az utcában álló kocsija kerekét kilyukasztották. A rendőrök még 20 másik, hasonlóan megrongált autót találtak ugyanabban az utcában. Az autóknak általában két kerekét szúrták ki, de volt olyan is, aminek mind a négy kerekét tönkretették. Nem sokkal később több más utcából is érkeztek hasonló bejelentések.

Egy nap csend után hétfőn kora hajnalban jött az újabb bejelentés. Ezúttal szemtanú is akadt, a személyleírás alapján a rendőrök el is fogták a rongálót, a szemtanú felismerte őt. Kiderült, hogy a közeli parkolósorokon 29 autót rongált meg, egy hotel parkolójában pedig hetet, mielőtt elfogták. Az elfogott férfi egy 54 éves hajléktalan, a kihegyezett kisolló a baseball sapkájából került elő. A férfi kihallgatása reggel még tartott, egyelőre nem tudni, miért szurkálta ki a kocsik kerekeit. (FH)